Hva:

Norsk Sushitang er et innovasjonsprosjekt som tar sikte på å utvikle og kommersialisere et sushitangprodukt med norske makroalger spesielt for det nordiske markedet. Prosjektet fokuserer på produktutvikling. Prosjektet har som mål å bringe norsk makroalge til den nordiske sushiscenen. Gjennom samarbeid med ledende forskningsinstitusjoner og TILT Lab, vil Norsk Sushitang ikke bare tilby en bærekraftig matvare, men også bidra til å åpne dørene for en ny industri i Norge. Med en visjon om regenerativ og lønnsom produktutvikling, sikter vi mot å skape et robust og næringsrikt produkt som kan møte morgendagens utfordringer og muligheter.

Hvorfor:

Det nordiske sushimarkedet er dominert av asiatiske aktører og langreiste produkter. Norge har ideelle klimatiske forhold for makroalgedyrking, og dyrking av makroalger kan bidra til økosystemgjenoppretting, matsikkerhet, og redusere overbelastningen av landbruket. Prosjektet søker å møte disse utfordringene og mulighetene ved å introdusere en norsk variant av sushitang, som ikke bare er bærekraftig men også bidrar til norsk næringsutvikling og verdiskaping.